Specificatie stof- en leersoorten

Velvet (stof)

Kleuren: Gold, Hunter

Samenstelling en eigenschappen van de stof: 100% Polyester

Martindale: 88.000

Deze stof is gemaakt van 100% polyester, de meest gebruikte kunstvezel die uitstekend te reinigen is. De stof kreukt niet, kan goed tegen zonlicht en voelt fluweelzacht aan. Velours is een fluweelzachte textielsoort die bestaat uit kleine opstaande vezels. Door de lichtinval op de vezels ontstaat er een speels en luxueus kleureffect.

 

Fleck Eco (stof)

Kleuren: Marine, Shell

Samenstelling en eigenschappen van de stof: gerecycled Tencel Lyocell 47%, Wol 28%, Acryl 20% en Polyester 5%

Martindale: 60.000

Fleck Eco is een opnieuw ontworpen stofsoort als een duurzame toevoeging aan het uni-portfolio van Kirkby Design. De stof is aangepast om een meer milieubewuste, getextureerde chenille te worden die de geliefde gespikkelde esthetiek van de originele Fleck-stof behoudt. Fleck Eco combineert garens van gerecyclede wol en acryl met garens van Tencel Lyocell en 100% gerecycled PET-polyester. De gerecyclede wol- en acrylgarens komen uit de mode-industrie, terwijl Tencel Lyocell een duurzaam garen is dat afkomstig is van snelgroeiende eucalyptusbomen. De 100% PET- gerecyclede polyestergarens zijn gemaakt van plastic afvalflessen.

Alpine (stof)

alpine forest

alpine champagne

Kleuren: Forest, Champagne

Samenstelling en eigenschappen van de stof: 90% Polyester, 5% Katoen en 5% Acryl

Martindale: 75.000

Alpine combineert polyester- en polyacrylgarens, samengesteld tot een prachtige meubelstof. De stof is breed toepasbaar en zie je steeds vaker terug. De textuur van de stof - gevormd door een variërende grootte van lussen - maakt deze zo aantrekkelijk. 

Piccadilly (stof)

Kleuren: Petrol

Samenstelling en eigenschappen van de stof: VI 59%, PL 23%, CO 18%, Pile: 100% Viscose

Martindale: 30.000

Dit ingewikkelde geometrische moquette-ontwerp werd in 1994 geïntroduceerd op de Piccadilly Line als onderdeel van een renovatie van metrotreinen uit de jaren 70. Dit gesneden en ongesneden fluweel speelt met schaal en textuur van gefragmenteerde aard en creëert een eigentijdse weergave van design en kleur.

 

Katori (stof)

Kleuren: Sorbet

Samenstelling en eigenschappen van de stof: VI 78%, MA 22%, Pile: 100% Viscose

Martindale: 40.000

In deze eigentijdse stof vind je een overvloed aan kleur en textuur. Dit gesneden en ongesneden fluweel biedt zowel wenselijkheid als bruikbaarheid en is bovendien brandvertragend.

 

Niko (stof)

Kleuren: Antique Gold

Samenstelling en eigenschappen stof: VI 45%, CO 35%, LI 16%, PL 4%

Martindale: 40.000

Opvallend en verfijnd, zo is deze tweekleurige geometrische stof te omschrijven. De stof heeft een uitzonderlijke kwaliteit: geweven met zachte chenille en gekleurd in een weloverwogen palet van eigentijdse tinten.

 

Onetti (stof)

Kleuren: Tamarind

Samenstelling en eigenschappen van de stof: VI 78%, MA 22% Pool: 100% Viscose

Martindale: 50.000

Deze stof heeft een levendige, in elkaar grijpende geometrische vorm. Dit gesneden en ongesneden fluweel voelt aantrekkelijk aan en heeft een rijke kleurdiepte.

 

Pendant (stof)

Kleuren: Midnight

Samenstelling en eigenschappen van de stof: VI 80%, PL 20%, Pool: 100% Viscose

Martindale: 35.000

Een reflecterende glinsterende ondergrond in combinatie met een getextureerde bouclé geeft dit opvallende fluweel met ruitpatroon een sterke driedimensionale uitstraling.

Home Centre (stof)

home centre zest

Kleuren: Zest

Samenstelling en eigenschappen van de stof: VI 92%, PL 8%, Pool: 100% Viscose

Martindale: 45.000

Een stof met verschillende texturen die geïnspireerd is door de honingraat, de structuur die wordt gecreëerd door bijen. Het samenspel van zeshoeken en cirkels maakt op unieke wijze meerdere ontwerpinterpretaties mogelijk.

Rancho (leer)

Kleuren: Cognac, Brown, Nero

Samenstelling en eigenschappen van het leer: 100% leder

Rancho leer is een open leersoort vervaardigd van Zuid-Amerikaanse runderen. Het leer wordt met aniline bewerkt, waardoor de structuur van de huid behouden blijft. Het leer voelt soepel, glad en warm aan. Iedere huid is echter uniek en heeft zijn eigen kenmerken. Dit betekent dat kleurverschillen mogelijk zijn, evenals zichtbare kenmerken zoals insectenbeten en poriën. Het leer wordt mooier met de tijd omdat het echt gaat leven.

Granada (leer)

Kleuren: Blue, Moss

Samenstelling en eigenschappen van het leer: 100% leder (bewerkt met coating)

Granada leer is een gedekte leersoort afkomstig van runderen uit Zuid-Amerika. Gedekt houdt in dat het leder wordt voorzien van een verfcoating. Hierdoor leeft deze leersoort minder ten opzichte van open leer. Enkel de beste huiden worden geselecteerd en verwerkt tot verfijnd meubelleer. 

granada bluegranada moss

Toledo (leer)

Toledo Nebbia

Kleuren: Nebbia

Samenstelling en eigenschappen van het leer: 100% leder (bewerkt met coating)

Toledo leer is een gedekte leersoort. Dit houdt in dat het leer is voorzien van een gepigmenteerde, niet-doorzichtige finishlaag. Dit zorgt ervoor dat natuurlijke oneffenheden in het leer niet of minder opvallen. De leersoort leeft dan ook minder ten opzichte van open leer.